preskoči na sadržaj

Osnovna škola Voćin

 > Naslovnica
Vijesti iz OŠ Voćin

Održan "Maskenbal 2018" u OŠ Voćin

Autor: Milorad Vučković, 13. 2. 2018.

Danas je, 13.02.2018. bio veliki doživljaj u osnovnoj školi Voćin. Ne samo da je pao snijeg, kojem se sva djeca raduju, ali koji je prouzročio kvarove na strujnim instalacijama i nestanak električne energije u cijelom mjestu, već je, unatoč velikim teškoćama, na vrijeme započela i održana velika show predstava, u kojoj su sudjelovali svi učenici sa svojim razrednicima, razrednim i predmetnim učiteljima...

 

Show predstava pod maskama stvorena je idejama naših učenika, da izraze plesnu priču, i svaki je razred imao neku zanimljivu ideju. Glazbene kulise bile su ponekad stvorene od nekoliko različitih glazbenih brojeva, kombiniranih virtuoznim vještinama učenika Gabrijela Jakovića 7.b i njegovih pomagača Antonija Simonija, Domagoja Tomičića i Hinek Tina koje su u sklopu nastave i izvannastavnih sati obučavali učitelji glazbene i tehničke kulture i informatike. Svi smo uživali u svjetskim hitovima 2017./2018.

Učenici od prvog do četvrtog razreda su bili pčelice, slikari, licitarska srca, pjevači pod različitim maskama i krim-policija s dramskim i plesnim elementima.

Najuspješnije su maske izradili učenici osmih razreda i šesti a razred, ali vrlo je uvjerljiva bila i izvedba sedmaša, dok su peti a imali dramatizaciju grofa Drakule.

Ples, koji su izveli 8.a (Sky Warriers) sastojao se od četiri različite vrste, zajedno sa isto toliko različitih ritmova i elementima akrobatskog plesa po ugledu na britanski Super talent show. Klavirske tipke (8.b) imali su nježnu izvedbu, koja je publici navela suze u oči, a plesna izvedba 6.a je iskrila bojama i tehničkim inovacijama (izrada auta iz kamenog doba - rad gospodina Joze Jakovića). Ananasi su imali najduhovitiju pjesmu i plesnu priču ikada, a 7.a nam je spasio priredbu u trenutku kada nam je agregat prestao raditi, tako što su hrabro otplesali uz zvuke svoga malog cd playera na baterije! Hvala svima i svima svaka čast! 

Izazov je bio dodijeliti pravednu nagradu, jer svi su bili tako sjajni. Prvi puta je prvo mjesto dodijeljeno dva razreda ravnopravno, premda je trebalo da na prvom mjestu bude još više razreda. (Ups, sorry, to bi nam značajno opteretilo proračun, imajte razumijevanja i oprostite). Članovi prosudbene komisije (A.Pavić, Lj. Vučković, I. Puhanić) imali su pretežak zadatak, ispričavamo se za propuste, a zahvaljujemo kolegama D. Kolomazu,  J. Jakoviću i Ravnateljici na inovativnom "uskakanju" usred nemoguće misije spašavanja priredbe u trenutku nestanka električne energije... 

Slike s maskenbala u Voćinu možete pogledati ovdje.
eSafetylabel

 

Tražilica
Raspored zvonjenja

                     

Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Posjetite...

 

 

 

 

 

           

           

           

           

           

 

 

 

 

Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Voćin / Trg Gospe Voćinske 2, HR-33522 Voćin / os-vocin.skole.hr / ured@os-vocin.skole.hr
preskoči na navigaciju