preskoči na sadržaj

Osnovna škola Voćin

 > Naslovnica
Vijesti iz OŠ Voćin

Energetska obnova Osnovne škole Voćin u Voćinu

Autor: Milorad Vučković, 7. 2. 2018. 14:22

 [više]

Polaganje svijeća i cvijeća na grobove prosinačkih žrtava iz 1991. godine u Voćinu

Autor: Milorad Vučković, 12. 12. 2018. 13:18

Prije dvadeset i sedam godina, u Voćinu, kobnog 13. prosinca, dogodio se jedan od najvećih zločina u Domovinskom ratu. Četnici su ubili 47 mještana Voćina u svojim kućama, selo je srušeno, spaljeno, i do temelja je uništeno svetište Pohođenja Blažene Djevice Marije. 

 [više]

Predavanje UDVDR-a RH OGRANAK VOĆIN učenicima 7. razreda OŠ Voćin

Autor: Milorad Vučković, 12. 12. 2018. 07:56

Članovi UDVDR-a RH OGRANAK VOĆIN, predsjednik Darko Božičković i zamjenik Ivica Đuzel, povodom 27. obljetnice stradanja Hrvata Voćinskog kraja u Domovinskom ratu i jubilarnog 10-tog hodočašća branitelja, vojske i policije Majci Božjoj Voćinskoj održali učenicima 7. razreda OŠ Voćin.

Slike možete vidjeti ovdje

 [više]

Sveti Nikola u našoj školi

Autor: Milorad Vučković, 7. 12. 2018. 13:34

Sveti Nikola se 6.12. zaputio u našu školu, prijepodne je posjetio mališane u PŠ Ćeralije i PŠ Hum, a poslijepodne našu matičnu školu. Obradovao je naše učenike sa bombonima. Sv. Nikoli se pridružio Krampus koji je učenicima podijelio šibe.

Slike možete pogledati ovdje

 [više]

Školski medni dan

Autor: Milorad Vučković, 7. 12. 2018. 11:01

Prvašićima u cijeloj Hrvatskoj podijeljena je staklenka meda. Dio je akcije Ministarstva poljoprivrede u „Školski medni dan“ kojoj je promidžba hrvatskog meda i edukacija djece.

Akcija se održala 08. 12. 2018. na Dan Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara.

U matičnoj školi OŠ Voćin, PŠ Ćeralije i PŠ Hum ukupno je podijeljeno 35 teglica meda.

Učiteljica Kristina Božić, koja je i medarica, održala je prezentaciju o korisnosti meda i na koji način pčelari dolaze do meda.

Slike možete pogledati ovdje

 [više]

U Hrvatskom domu u Voćinu održan je Sajam tradicijskih običaja i različitosti

Autor: Milorad Vučković, 3. 12. 2018. 21:16

Dana 3.prosinca 2018. godine,u Hrvatskom domu u Voćinu održan je "Sajam tradicijskih običaja i različitosti"  tj. humanitarna prodajna izložba božićnih i novogodišnjih poklona i domaćih kolača.

Također je održana i učenička priredba u kojoj su učestvovali učenici gosti iz OŠ Josipa Kozarca iz Slatine i naše škole a uz nazočnost gostiju djelatnika MUP.

Slike možete pogledati ovdje

 [više]

U OŠ Voćin održano županijsko natjecanje u stolnom tenisu

Autor: Milorad Vučković, 27. 11. 2018. 12:59

U OŠ Voćin u Voćinu dana 27.11.2018. održano je županijsko natjecanje u stolnom tenisu za učenice i učenike 7. i 8. razreda. 

Rezultati djevojčice:

1. Sokol, OŠ P.Preradovića, Pitomača

2. Bilogora, OŠ A. Cesarec, Špišić Bukovica

3. Junior, OŠ J.Kozarca, Slatina

4. Čađavica, OŠ D.Trstenjak, Čađavica

Rezultati dječaci:

1. Iskra, OŠ Voćin, Voćin

2. IBM, OŠ I.B.Mažuranić, Virovitica

3. Mladost, OŠ V.Nazor, Virovitica

4. Čađavica, OŠ D.Trstenjak, Čađavica

Čestitamo ekipi OŠ Voćin iz Voćina na osvojenom 1. mjestu, pod vodstvom njihovog mentora Danijela Kolomaza, učitelja TZK u OŠ Voćin. 

Slike možete pogledati ovdje

 [više]

25. Susret malih pjesnika Slavonije i Baranje u Cerniku

Autor: Milorad Vučković, 24. 11. 2018. 11:24

23.11.2018. u Cerniku je održan 25. Susret malih pjesnika Slavonije i Baranje.
Našu školu predstavljao je učenik Luka Šabić pod vodstvom mentorice Svjetlane Banovac, učiteljice hrvatskog jezika OŠ Voćin, a koji je svojom pjesmom "Oči su ti ogledalo zvijezda" ušao u uži krug i uz ostale sudionike krasnoslovio pjesmu. Na kraju su učenici nagrađeni prigodnim poklonima i priznanjima. Luki iskrene čestitke!

Slike možete pogledati ovdje

 [više]

Movember pokret i u našoj školi

Autor: Milorad Vučković, 19. 11. 2018. 18:51

Danas je u OŠ Voćin u Voćinu na Međunarodni dan muškaraca obilježen i Movember - pokret za podizanje svijesti o muškom zdravlju, raku prostate. Učenici su sa učiteljicom iz biologije izradili brkove na štapićima!

Slike možete pogledati ovdje

 [više]

Svijeće za Vukovar

Autor: Milorad Vučković, 19. 11. 2018. 11:49

Sjećanje na Vukovar je još uvijek i te kako živo. Tradicionalno paljenje lampiona obilježili su i učenici naše škole sa svojim učiteljima.

U subotu  17. studenog, učenici OŠ Voćin su u 17.00 h paljenjem svijeća odali počast svim žrtvama Vukovara. Zborno mjesto je bilo kod centralnog spomenika Voćinskim žrtvama, odakle se upaljenim svijećama otišlo do mosta „Branko Ilić“. Sa mosta je učenik Ivan Đuzel, pustio u rijeku Voćinku aranžman cvijeća, te su se na taj način povezale žrtve Voćina i Vukovara.

Dan je to kada se svake godine ujedini cijela Hrvatska, dan je to kada uz svijeće i tihu molitvu, sa minutom šutnje, odajemo počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i građanima grada Vukovara.

Slike možete pogledati ovdje

 [više]

U OŠ Voćin održano natjecanje iz Informatike "Dabar 2018"

Autor: Milorad Vučković, 16. 11. 2018. 13:20

Dabar  (Bebras) je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima, nastavnicima i učenicima, ali i u široj javnosti. Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućio jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka koje su napisali stručnjaci iz pedesetak zemalja. Iako se rješavanje zadataka temelji na informatici, možete ih rješavati i bez informatičkog predznanja.

Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga "Suradnici u učenju" uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNet-a.

Natjecanje podržava Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

Zahvaljujemo se svim učenicima koji su učestvovali u ovome natjecanju, kao i učitelju Miloradu Vučkoviću koji je isto natjecanje s učenicima proveo u našoj školi. 

 [više]

Vremenik natjecanja i smotri u školskoj godini 2018./2019.

Autor: Milorad Vučković, 14. 11. 2018. 11:56

Agencija za odgoj i obrazovanje objavljuje vremenik za provedbu natjecanja i smotri učenika/ca osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj u 2018./2019. školskoj godini. 

Ovdje možete skinuti Vremenik.

 [više]

Električna struja, automobili, telefoni, kemijske olovke, dinamit i padobran samo su neki od izuma bez kojih bi današnji svijet bio nezamisliv

Autor: Milorad Vučković, 9. 11. 2018. 11:15

U spomen na sve izvanredne pojedince koji su svojim izumima poboljšali naš svakodnevni život, na dan rođenja američke glumice i izumiteljice Hendy Lamarr obilježava se Svjetski dan izumitelja.

Hedy Lamarr je bila izumiteljica na području bežičnih komunikacija koja je u Drugom svjetskom ratu prijavila patent upravljanja torpeda sa izmjenjivim frekvencijama koje bi bilo nemoguće na bilo koji način predvidjeti i omesti. Iako Hedy za života nije dobila priznanje za svoj izum, danas je prepoznata kao velika izumiteljica pa se međunarodni Dan izumitelja slavi na njezin rođendan.

Osnovni ciljevi Svjetskog dana izumitelja su prisjećanje na velike i zaboravljene izumitelje, stvaranje i jačanje vjere i nade u vlastite izumiteljske ideje i promjene, poboljšavanje uvjeta i mogućnosti trenutačnih izumitelja i vizionara te poziv na zajednički inovativni rad za našu zajedničku budućnost.

 [više]

Malonogometni turnir "Sportom protiv nasilja 2018"

Autor: Milorad Vučković, 31. 10. 2018. 11:49

U sklopu manifestacije „Sportom protiv nasilja i ovisnosti“ danas, 31.10.2018. u OŠ Voćin održan je malonogometni turnir u kojem su sudjelovali predstavnici učitelja, pripadnici MUP-a iz PP Slatina i učenika. Prije turnira učenici osmih razreda u knjižnici škole su održali uspješnu debatu o nenasilnom rješavanju sukoba. Pobijedila je afirmacijska skupina koja se zalagala za mirno rješavanje nesuglasica.

Slike možete pogledati ovdje

 [više]

Stručno predavanje za učenike - "Cyberbullying - nasilje preko interneta"

Autor: Milorad Vučković, 24. 10. 2018. 10:52

Cyberbullying ili zlostavljanje djece od strane drugog djeteta ili djece, je poput konvencionalnog bullyinga, ali postoje neke važne razlike s obzirom na to da se provodi online. Cyberbullying se može provesti anonimno, može uključivati veće grupe ljudi, te nije ograničen vremenom ili lokacijom. Zbog činjenice da je to relativno nov fenomen, postoji ograničen izbor podataka o toj temi. Ipak istraživanja pokazuju da je cyberbullyingr astući trend koji utječe na vrlo velik broj mladih ljudi.

Stručno predavanje za učenike održala je naša psihologinja Mirjana Oužecki.

Slike sa stručnog predavanja možete pogledati ovdje.

Više o cyberbullingu možete pročitati ovdje

 [više]

Obilježili smo i "Dan kravate 2018"

Autor: Milorad Vučković, 19. 10. 2018. 14:55

Dana, 18.10. u OŠ Voćin je obilježen "Dan kravata", a ove godine je deseta obljetnica kako je Sabor RH proglasio 18.10. "Danom kravate". Učenici su stavili kravate, leptir mašne, a neki su izradili i svoje kravate od papira.

Slike možete pogledati ovdje

 [više]

Akcija "Ružičasti listopad" u OŠ Voćin

Autor: Milorad Vučković, 16. 10. 2018. 18:58

Naša škola se  11.10. 2018. „obojala“ u ružičasto. I mi smo se željeli biti jedan dan dio akcije „Ružičasti listopad“ i s time podržati sve oboljele od raka dojke. Učenice 7. r su izradile pano i vrpce za sve one „pospane“ koji zaborave donijeti vrpce. Učiteljica biologije je na satu biologije 7. i 8. r govorila o statistikama zločudne bolesti u Hrvatskoj, te važnosti ranog dijagnosticiranja raka dojke. Ružičasti su bili i učitelji i ravnateljica. :)

Slike možete pogledati ovdje

 [više]

Uspješan esej na engleskom jeziku učenika OŠ Voćin

Autor: Milorad Vučković, 16. 10. 2018. 10:36

Profil-Klett izdavačka  kuća organizator je  natječaja   u pisanju priče na engleskom jeziku  Let's Build a story za učenike od 5. do 8 razreda osnovne škole u RH. Zadatak je bio posložiti zadane slikovne predloške po vlastitoj želji i osmisliti te napisati na engleskom jeziku zanimljivu priču od 250 do 1000 riječi. U zadnji krug natječaja prihvaćene su samo priče koje u potpunosti zadovoljavaju uvjete natječaja te slijedi  glasovanje za najbolju priču. Glasovanje završava 31.05.

Priča koja dobije najviše lajkova na službenoj stranici Profil-Kletta https://www.profil-klett.hr/story  i na facebook društvenoj mreži bit će nagrađena. Također stručni tim Profil-Klett izdavačke kuće će odabrati još 12 najboljih priča i objaviti ih te nagraditi autore. Knjiga s odabranim pričama bit će dostavljena na adrese svih osnovnih škola .

Učenik naše škole Tomislav Palić, 8 a raz. pod mentorstvom prof. Ljiljane Vučković  napisao je vrlo zanimljivu i originalnu priču. 

Slike možete pogledati ovdje

 [više]

Posjet Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović Voćinu

Autor: Milorad Vučković, 12. 10. 2018. 13:22

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović u sklopu svog obilaska Virovitičko-podravske županije, u pratnji potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, te župana Virovitičko-podravske županije Igora Androvića sa zamjenicima, posjetila je naš Voćin, jedno od najvećih mjesta stradanja u Domovinskom ratu. Uz mnoštvo okupljenih mještana, dočekali su je načelnik općine Voćin Predrag Filić i pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić.

Posjet je započeo odavanjem počasti na spomen obilježju nevinim žrtvama u Domovinskom ratu, a nastavio se u centru našeg Voćina gdje su mališani za Predsjednicu održali kraći kulturno-umjetnički program. U svom obraćanju mještanima predsjednica Grabar-Kitarović istakla je važnost stvaranja uvjeta školovanja i zaposlenja s ciljem ostanka mladih ljudi, kako u ruralnim područjima tako i u cijeloj Hrvatskoj. Na kraju svog posjeta našem Voćinu, Predsjednica je posjetila je i crkvu Pohoda Blažene Djevice Marije.

Slike možete pogledati ovdje.

 [više]

Obilježavanje Dana kruha u OŠ Voćin

Autor: Milorad Vučković, 12. 10. 2018. 12:58

I ove godine smo u našoj školi obilježili Dane kruha prigodnom izložbom kruha, krušnih proizvoda, kolača i plodova zemlje. Učenici i njihovi roditelji su se potrudili napraviti ukusne poslastice i pokazati ih svojim prijateljima. Blagoslov kruha i plodova zemlje obavio je vlč. Ivan Erez a č. Tereza Dokić je sa zborom otpjevala svečane arije. Velečasni Ivan Erez, odmah je pronašao zajednički jezik s djecom i unio radost u školu. Učenici su nakon zajedničke molitve sa zadovoljstvom degustirali hranu. Dani kruha nas podsjećaju kako trebamo biti zahvalni na hrani i plodovima koje nam zemlja daje. Čuvajmo ju i budimo odgovorni!  

Slike možete pogledati ovdje.

 [više]

Pripreme za prodajnu izložbu "Kestenijada 2018" u OŠ Voćin

Autor: Milorad Vučković, 12. 10. 2018. 10:11

"U Voćinu se svake godine tijekom listopada održava tradicionalna kestenijada, a ovogodišnja jubilarna, 10. voćinska kestenijada održat će se u nedjelju 14. listopada.

Program će početi u 15 sati svečanom sv. misom, nastaviti mimohodom u 16 sati, a od 16.30 sati predviđeni su nastupi kulturno-umjetničkih društava u Hrvatskom domu.
Nastupit će: KUD ”Dragalić” Dragalić, KUD ”Seljačka sloga” Prekopakra, KUD ”Šokadija” Stari Mikanovci, KUD ”Lovro Ježek” Marija Bistrica, KUD ”Virovitica” Virovitica, KUD ”Seljačka sloga” Baranjsko Petrovo Selo i KUU ”Voćin” Voćin.

Nakon završetka programa druženje će se nastaviti uz Stjepana Jeršeka Štefa i Suhopoljske tamburaše. Generalni pokrovitelj manifestacije je Općina Voćin, a medijski pokrovitelji Informativni centar Virovitica i Radio Slatina. (mf)"

Izvor: http://www.radioslatina.hr/jubilarna-10-vocinska-kestenijada-u-nedjelju-14-listopada/ 

 [više]

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marina Rakoš, 12. 10. 2018. 09:57

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje već se tradicionalno obilježavaju tijekom listopada u Područnoj školi Ćeralije.

 

 [više]

Tjedan programiranja u našoj školi

Autor: Milorad Vučković, 7. 10. 2018. 23:17

Ovog tjedna u sklopu održavanja EU Code Week-a i u našoj školi održat će se radionice programiranja.

Ideja EU Code Week-a je demistificiranje programiranja, okupljanje novih entuzijasta i uočavanje važnosti, ali i pristupačnosti programiranju.

Tijekom ovog tjedna u cijeloj Europi organiziraju se tzv. Code Event-i, a uz pomoć učiteljice informatike Mateje Doner i učitelja informatike Milorad Vučkovića i naša škola je dio ovog europskog pokreta sa Event-om "Upoznajmo Python".

Na izvannastavnim aktivnostima učenici 7 i 8 razreda naše škole moći će se upoznati sa programom Python u kojem će naučiti prve korake programiranja u istom programu te ga usporediti s programom LOGO.

Zahvaljujemo EU Code Week ambasadorici i kolegici Ivani Ružić za svestrano zalaganje i rad oko EU Code Week u Republici Hrvatskoj i priključenju naše škole ovoj lijepoj zajednici. smiley

 [više]

Novi udžbenici iz informatike - obavijest MZOS od 13.08.2018. godine

Autor: Milorad Vučković, 11. 9. 2018. 18:41

"Novi Kurikulum za nastavni predmet Informatike kojim se uvodi obvezna Informatika u 5. i 6. razredu stupio je na snagu Odlukom o donošenju kurikuluma za nastavni predmet Informatike za osnovne škole i gimnazije u Republici Hrvatskoj (Narodne novine br. 22/2018.).

 

 [više]

Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2018./19. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Milorad Vučković, 13. 8. 2018. 18:46

Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2018./2019. a koju je donijelo MZOS nalazi se u priloženom dokumentu.

U prilogu se nalazi priložen i kalendar školske godine 2018/2019.

 [više]

Upisni i ispisni listići za izborne predmete u 2018/2019. šk. god. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Milorad Vučković, 22. 5. 2018. 08:10

Potrebni su vam upisni i ispisni listići za izborne predmete za slijedeću školsku godinu?

 

 [više]

Europska unija - zajedno do fondova EU

Autor: Milorad Vučković, 23. 11. 2017. 11:18

U OŠ Voćin otpočeo je projekt pod nazivom "Projekt energetske obnove OŠ Voćin". Više o projektu možete pročitati ovdje.

 
 [više]

European Schoolnet Academy

Autor: Milorad Vučković, 9. 2. 2015. 08:55

Europska Schoolnet akademija je platforma na kojoj možete saznati više o inovacijama u školi i učionici putem online tečajeva stručnog usavršavanja za nastavnike u osnovnim i srednjim školama.

 
 
 [više]

Arhiva naših vijesti   
 eSafetylabel

 

Tražilica
Raspored zvonjenja

                     

Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Posjetite...

 

 

 

 

 

           

           

           

           

           

 

 

 

 

Korisni linkovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Voćin / Trg Gospe Voćinske 2, HR-33522 Voćin / os-vocin.skole.hr / ured@os-vocin.skole.hr
preskoči na navigaciju